during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Néppárt (EPP) frakciója szerdai ülésén elindította a kizárási eljárást Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője ellen.

Deutsch kizárását Othmar Karas (Osztrák Néppárt), az Európai Parlament alelnöke indítványozta, miután Deutsch Manfred Weber frakcióelnököt és magát a frakciót a nemzetiszocialista Gestapo és a magyar ÁVÓ módszereinek alkalmazásával vádolta a jog uralma melletti fellépés miatt.

Deutsch kijelentése „elviselhetetlen, és teljességgel elfogadhatatlan, Deutsch pedig még csak nem is kért igazán bocsánatot, és nem is vonta vissza a mondottakat” – szögezte le az OE24 osztrák hírügynökségnek Karas.

Karas szerint több mint 40 képviselő, és jelentős hallgatag kisebbség támogatja a javaslatát. Úgy foglalt állást, hogy Deutsch kizárásáról a jövő héten szavazni kellene.

A résztvevők szerint Weber a frakcióülésen szintén elfogadhatatlannak minősítette Deutsch kijelentéseit. Az idézett források szerint Weber kifejtette: mindig hídépítő akart lenni, de ami sok, az sok.

Arról is beszélt, hogy Karas Deutsch Tamással kapcsolatos indítványa mellett, egy további javaslat is van az asztalán: 14 küldöttségvezető még tavasszal javasolta a Fidesz egész küldöttségének kizárását a frakcióból.

Weber azt mondta: jövő héten ezzel a kérdéssel is „behatóan fognak foglalkozni”. Ugyancsak résztvevők elmondása szerint, az ülésen Deutsch újfent azt hangoztatta, hogy az interjúját teljességgel félreértelmezték, továbbá, hogy nyomban bocsánatot kért Webertől, arra az esetre, ha a frakcióvezető személyesen sértve érezte magát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...