Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szép karácsony!

A Telex számolt be róla, hogy egy olvasójuk hívta fel a figyelmet arra a gyönyörű karácsonyi gesztusra, ahogyan két politikus az ünneptől eltelve közpénzt ajándékozott egymásnak.

Egymásnak ítélt meg többhavi fizetésüknek megfelelő jutalmat Dunaföldváron a polgármester és az alpolgármester saját hatáskörben.

Mindezt a veszélyhelyzet alatt tették ezt meg, amikor a különleges jogrend alapján a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhatnak el határozatokat.

Igaz, amíg Balatonalmádi és Gyál polgármestere egészen egyszerűen maguk hoztak határozatot a saját jutalmukról, addig Dunaföldváron Horváth Zsolt polgármester csak arról döntött hivatalosan, hogy a helyettesének, Süveges Árpád Róbertnének jár „3 havi tiszteletdíjának megfelelő” jutalom. A polgármesternek kiosztott „5 havi illetményének megfelelő” jutalomról pedig az alpolgármester határozott, ugyanazon a napon.

Az, hogy a többhavi fizetésnek megfelelő összegek pontosan mekkorák, nem derül ki a közzétett határozatokból, ahogy az sem, hogy az alpolgármester pontosan mivel érdemelte azt ki.

Az viszont kiderült, hogy a polgármester mivel szolgált rá a jutalomra. A hivatalos indoklás szerint „az általa elvégzett munkára, illetve a veszélyhelyzetre való többletfeladatokra tekintettel” kapja meg a pénzt.

Ez az indoklás már csak azért is figyelemre méltó, mert Horváth Zsolt és Süveges Árpád Róbertné határozata is április 7-ei keltezésű, vagyis:

Egy hónap sem telt még el a veszélyhelyzet kihirdetése után, amikor a különleges jogrend értelmében arról döntött Dunaföldváron az alpolgármester és a polgármester, hogy megjutalmazzák egymást.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: