Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több, mint fél millió szavazót veszített a Fidesz 4 hónap alatt.

Most már gyakorlatilag kimondható, hogy ha most vasárnap lennének a választások, akkor hatalmas győzelmet aratna az ellenzéki szövetség.

Ameddig a Fidesz a teljes népességben 31%-on áll, addig a hatpárti ellenzéki szövetség 34%-ot tudhat maga mögött. Ilyen pedig régen volt már.

Eldőlni látszik a verseny

Eddig az ellenzék és a Fidesz fej-fej mellett álltak egymással, most azonban a számokból az olvasható ki, hogy hónapról hónapra kevesebben támogatják a Fidesz-KDNP pártszövetséget.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 45 százalékos, a második helyen a DK áll, 19 százalékkal.

A Momentum és a Jobbik ebben az elkötelezett szavazói körben is szoros versenyben van, 10-10 százalékkal.

Az MSZP 7 százalékos az aktív szavazók csoportjában, Kétfarkú Kutyapárt ezúttal 3 százalékot kapna, a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékot

– ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet december elején, a Szájer-ügy kirobbanásának napjaiban az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.

Ebben a mérésben az említett esemény hatásai aligha érzékelhetők, az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a politikusokat érintő kellemetlen, botrányos ügyek hetek múltán érik el és esetleg befolyásolják a széles közvéleményt.

A Fidesz lejtmenetben van, augusztusban a választókorú népesség 36 százaléka támogatta, most 30 százalék. A kormánypárt vesztesége ezen időszak alatt félmillió választó.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: