Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több, mint fél millió szavazót veszített a Fidesz 4 hónap alatt.

Most már gyakorlatilag kimondható, hogy ha most vasárnap lennének a választások, akkor hatalmas győzelmet aratna az ellenzéki szövetség.

Ameddig a Fidesz a teljes népességben 31%-on áll, addig a hatpárti ellenzéki szövetség 34%-ot tudhat maga mögött. Ilyen pedig régen volt már.

Eldőlni látszik a verseny

Eddig az ellenzék és a Fidesz fej-fej mellett álltak egymással, most azonban a számokból az olvasható ki, hogy hónapról hónapra kevesebben támogatják a Fidesz-KDNP pártszövetséget.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 45 százalékos, a második helyen a DK áll, 19 százalékkal.

A Momentum és a Jobbik ebben az elkötelezett szavazói körben is szoros versenyben van, 10-10 százalékkal.

Az MSZP 7 százalékos az aktív szavazók csoportjában, Kétfarkú Kutyapárt ezúttal 3 százalékot kapna, a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékot

– ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet december elején, a Szájer-ügy kirobbanásának napjaiban az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.

Ebben a mérésben az említett esemény hatásai aligha érzékelhetők, az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a politikusokat érintő kellemetlen, botrányos ügyek hetek múltán érik el és esetleg befolyásolják a széles közvéleményt.

A Fidesz lejtmenetben van, augusztusban a választókorú népesség 36 százaléka támogatta, most 30 százalék. A kormánypárt vesztesége ezen időszak alatt félmillió választó.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...