Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A sajtóhírek arról szólnak, hogy Orbánék csatát nyertek azzal, hogy a jogállamisági feltételek csak a 22-es választások után indulnak el az uniós források tekintetében. Azonban van egy hatalmas bökkenő, ami minden politikai forgatókönyvet átírhat.

Megszületett a megállapodás, így elállt a magyar kormány az uniós költségvetés vétójától. Azonban ez messze nem győzelem, hiszen Orbánék egyetlen dolgot kaptak meg követeléseikből: időt.

Azonban az kérdés, hogy ez az idő pontosan mennyi, ugyanis Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke tegnap este tett egy nyilatkozatot, ami alapján közel sem biztos, hogy olyan jó alkut kötött Orbán.

A Politicónak adott interjújában az alelnökasszony ugyanis leszögezte:

Megérti, hogy egyes tagállamok teljes jogi bizonyosságot akarnak szerezni az Európai Bíróságtól egy ilyen fontos ügyben, ehhez joguk van. Ugyanakkor hozzátette: ő maga arra számít, hogy az eljárás gyorsan le fog zajlani.

“VÉLEMÉNYEM SZERINT ITT SOKKAL INKÁBB HÓNAPOKRÓL, MINTSEM ÉVEKRŐL BESZÉLHETÜNK”

– közölte.

Ha mindez így van, akkor hiú ábránd az, hogy 2022-es választás után indul el a mechanizmus. Lehet hogy Orbánt valóban csapdába csalták?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...