Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orosz Anna a Momentum politikusa is bírálja azt a lakossági megszorítócsomagot, amit Orbán jövőre tervez bevezetni. Az MSZP után a Momentum is tiltakozik a brutális megszorítás ellen.

„A kormány továbbra sem tett le arról, hogy január 1-től 40%-os büntetőadót vessen ki azokra a katás vállalkozókra, akiknek az egy helyről származó éves bevétele meghaladja a 3 millió forintot.

Papíron persze a megbízónak kell ezt a plusz adót befizetnie, de az egy illúzió, hogy a az adótöbblet ne lenne majd egyből az egyéni vállalkozókra áthárítva.

Ezzel olyankor szorongatják meg a katásokat, amikor sokan egyébként is a túlélésért küzdenek.

A Momentum szerint büntetőadó helyett igazságos szabályokra, sávos adózásra és a valóban szabálytalanul működő vállalkozások szigorúbb ellenőrzésére lenne szükség:

Sávos katázás bevezetése: a mostani 50 ezer/hó általányadó 5 millió forintos bevételig, 75 ezer/hó 8,5 millió forintos bevételig, afelett pedig 100 ezer/hó.

Ebben az esetben év elején minden katás 50 ezer Ft/hóról indul, és ahogy átlépi a sávhatárt, vagy magától emeli meg a befizetést, vagy év végén egy összegben fizeti be a korrigált adó összegét.

Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzések:

teljesülnek-e a katás jogosultsági feltételek, vagy a vállalatok kihasználják a munkavállalóik kiszolgáltatott helyzetét, és különböző biztosításokat (nyugdíjjogosultság, fizetett szabadság, táppénz) nélkülöző bújtatott foglalkoztatásba kényszerítik őket a katával.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...