Fotó: JUNO Investing
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Idősek Tanácsa tagjai azt javasolják, hogy legalább hétvégére, de akár teljes egészében is függesszék fel az idősek vásárlási sávját a karácsonyi időszakra tekintettel

– jelentette be Novák Katalin családügyért felelős tárca nélküli miniszter, hozzátéve, hogy ezt a javaslatot továbbítja Orbán Viktornak.

(A miniszterelnök egyébként az Idősek Tanácsának elnöke is, de akadályoztatása esetén Novák helyettesítheti, és tagjait is a kormányfő kéri fel részben az idősügy területén működő civil szervezetek javaslata alapján, részben más szakemberek közül.)

A koronavírus-járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló lépésként november 24-étől hétköznap 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba (ők azonban máskor is vásárolhatnak). Hogy mikortól, és hogy csak a hétvégén törlik-e el ezt a szabályt, azt egyelőre nem tudni.

Novák azt mondta, az idősek örültek a lehetőségnek, de úgy látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus az üzletekben, és egyre nagyobb a feszültség a különböző korosztályok között a védett sáv miatt.

Aligha véletlen egybeesés, hogy a kereskedelmi vállalkozások érdekképviseleti szervezetei is a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését szorgalmazták az adventi időszakra – erről szintén csütörtökön számolt be a kormány.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: