Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kedves Donáth Anna!

Nem az a baj, hogy vereséget szenvedsz az uniós pénzek és a jogállami kritériumok frontján. Orbán Viktort eddig is mindig megmentette Angela Merkel meg a német nagytőke, és ez nyilván a jövőben is így lesz.ú

Az a baj, hogy a vereség pilanataiban te pezsgőt fröcskölsz. Az a baj, hogy győzelmet hazudsz oda, ahol semmi más nincs, csak a vállalásod csődje.

Az a baj, hogy győzelemnek hazudod az uniós pénzek további szivattyúzását – a 2022-es választásig leállás nélkül.

Az a baj, hogy győzelemnek hazudod a jogállam fogalmának leszűkítését az uniós pénzek jogszerűségére – mi lett a médiaviszonyokkal, mi lett a pártfinanszírozással, mi lett az agyonmanipulált választási törvénnyel, Anna?

Csakhogy még nem vesztettél: nemcsak Orbán Viktornak, hanem az Európai Parlamentnek a kezében is ott a vétó – tudod, annak a testületnek, amelyiknek a képviselője vagy.

Ahelyett, hogy a pezsgőt spricceled, szövetségeseket kellene keresned a képviselőtársaid közt a vétóhoz, hogy megakadályozd ezt a gyalázatos alkut.

Ehelyett te magad állsz neki legitimálni, és próbálod addig hajlítani a valóságot, míg a buborékodban a kudarcod győzelemnek nem tűnik.

Miért nem küzdesz tovább a vállalásodért, Anna? És ha reménytelen? És ha kisebbségi álláspont marad? Hisztek ti ott a Momentumban bármiben is a sikeren kívül? Veszíteni igenis ér – a vereséget sikernek hazudni nem ér.

Az alku, amelyhez ilyen lelkesen asszisztálsz, nemcsak Magyarország érdekeit sérti, hanem komolytalanná teszi az Európai Uniót, ahol egy korrupt, autoriter önkényúr azt tesz, amit akar, ha kellő profitot biztosít a német cégeknek.

Az alku, amelyhez ilyen lelkesen asszisztálsz, nevetségessé teszi az Európai Parlamentet, és benne téged, amint abban a szerepben fürdőzöl, hogy legyőzted Orbán Viktort.

Ha nem vagy hajlandó síkra szállni a vétó politikája mellett, ha az uniós kifizetések jogállami kritériumainak ügye annyit sem ér neked, hogy a megvalósulásukért vívott harcban állva ess el, akkor a jövőben légyszi, inkább nyaralási meg telelési fotókat posztolj, azokkal biztos, hogy jobban megszolgálod azt a havi hárommillió forintot, amit az Orbán Viktor elleni brüsszeli küldetésedre kapsz a magyaroktól, mint ezzel a politizálásnak hazudott valósághamisítással.

A valóság nevében, üdvözlettel: Puzsér Róbert


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: