Manfred Weber és Orbán Viktor - Fotó: MTI
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy olyan nagy politikai család, mint az EPP készen kell, hogy álljon különféle arculatú tagok befogadására.

De most azt mondom, hogy ami, sok, az sok – jelentette ki Manfred Weber, egy néppárti találkozón, zárt ajtók mögött – Deutsch Tamásra reagálva.

A Politico szerint Weber arról beszélt, hogy az ő jogállamiságot védő szavai, és a Gestapo, valamint a magyar kommunista titkosrendőrség között párhuzamot vonni „elfogadhatatlan” – írja a cikket szemléző 24.hu.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában december elején kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus „radikalizálódása és verbális támadásai” miatt, különös tekintettel arra a nyilatkozatára, amelyben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését.

A fideszes politikus először „viccnek” nevezte a kizárásának kezdeményezését, aztán kiderült, hogy mégis bocsánatot kért Webertől.

A frakcióvezetőnek viszont ez lehet, kevés lesz, mert a szerdai találkozón arról beszélt, hogy a Néppártban nem azért nő a feszültség, mert bizonyos megszólalások történnek, hanem alapvető elvekben van vita néhányak között – utalt itt egyértelműen a Fideszre Manfred Weber, aki szerint a magyar párt „felmondta a konszenzust”.

Weber azt is elmondta, hogy 14 tagpárt akarja a Fidesz kizárását a Néppártból.
Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: