Megosztom másokkal is:
  • 509

Hadüzenettel felérő figyelmeztetést kapott Orbán az EU-ból- Az Európai Néppárt elnök Tusk azt posztolta tegnap EU-büdzsé és a vétó kapcsán, hogy a békepolitika hatástalan volt azokkal szemben, “akik nyíltan és szégyentelenül sértik elveinket”.

Azzal a Néppárt elnöke a Fidesz kizárására utalt, hogy a Néppártnak először “a saját háza táján” kell rendet csinálnia.

„Mit kell még a Fidesznek tennie ahhoz, hogy mindenki észrevegye: ők egyszerűen nem illenek bele a mi családunkba?” – tweetelte Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke a múlt héten, ezzel a Szájer-ügyre utalhatott, és arra, hogy néppárti képviselők Deutsch Tamás kizárását kezdeményezik.

Deutsch Tamás időközben bocsánatot kért Manfred Webertől, akinek a magyar vétóval kapcsolatos nyilatkozata kapcsán a Gestapot és az ÁVÓ-t emlegette, és emiatt kizárást kezdeményeztek ellene az EPP-frakcióban.

Tusk ugyanakkor a Fidesznek és Orbán Viktornak is üzent tegnap, és eléggé vészjóslóan. A Néppárt elnöke az EPP online politikai gyűlése után a következőket posztolta a Facebook-oldalán:

” Ma az EPP elnökségének ülését vezettem. Megbeszéltük a közelmúltbeli fejleményeket Európában és a globális színtéren, és különböző dokumentumok – például migráció esetében – a néppárti álláspontot.

“Ha megbízható partnerek akarunk lenni azok számára, akiket otthon, de globális dimenzióban is megvédeni akarunk – jogállamiság, a kisebbségi jogok, a szabad média, a polgári szabadságjogok – akkor először a saját házunk táján kell rendet tennünk.

A többéves pénzügyi keret és a helyreállítási alap kérdésében kialakult válsághelyzet – a jogállamiság tiszteletben tartásával az összekapcsolása – megmutatta, hogy “a békepolitika mennyire hatástalan volt azokkal szemben, akik nyíltan és szégyentelenül sértik elveinket” – posztolta Tusk.

Egyre jobban látszik, hogy Orbán most túl messzire ment és az EU-s vezetőknél elégé kicsapta a biztosítékot. A fő kérdés az, hogy csak a Fidesz Néppárti tagsága van veszélybe, vagy hazánk EU tagságát is veszélyezteti már az Orbáni-politika?


Megosztom másokkal is:
  • 509

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --