Fotó: karpatinfo.net
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az elmúlt 24 órában jócskán csökkent az új fertőzöttek száma az előző hetekben tapasztaltakhoz képest. Merkely Béla szerint platón van a járvány. Ezek után ismét tájékoztatót tartott az operatív törzs.

Elindult a vakcina iránti igények felmérése, a regisztrálók bármikor meggondolhatják magukat! Az oltás, amely ingyenes, önkéntes, a legbiztonságosabbnak és leghatékonyabbnak ítélt oltóanyaggal történik majd, egy oltási terv alapján, nem pedig a regisztráció sorrendjében.

A legtöbb fertőzött most a 40-49 éves korosztályból kerül ki.

Lehet, hogy nem tart ki a védettség fél évig sem azoknál, akik átestek a fertőzésen. Akik újra érzik a tüneteket a betegségből való felgyógyulás után is, azok ismét vegyék fel a kapcsolatot az orvosukkal!

A tisztfőorvos azzal kezdte, hogy elindult a vakcinainfo.gov.hu, ahol fel tudják mérni, mekkora a kedv Magyarországon az oltakozásra. Az oltás akkor indulhat el, ha meglesz a magyar hatóságok által is engedélyezett vakcina. Jelenleg ilyen még nincs. A részletekről itt olvashat.

17 millió adagot kötött le az ország különböző gyártóknál. Vizsgálják már az orosz vakcinát, annak dokumentációját is megkapták, hamarosan pedig megérkezik a kínai vakcina dokumentációja.

Tehát még nem tudni, milyen vakcinát vetnek be itthon, a beérkező dokumentációkat, vakcinákat megvizsgálják, és ha minden rendben van velük, akkor engedélyezik a felhasználásukat.

Ha ez a fázis eljön, erről tájékoztatást adnak. A most megnyitott webes felületen egyelőre csak egy igényfelmérés zajlik. A tömeges oltásra várhatóan a jövő év első negyedévében kerülhet sor.

Az oltakozás nem a regisztráció sorrendjében, hanem egy adott oltási terv szerint zajlik majd, élen az egészségügyi dolgozókkal, a védekezésben résztvevőkkel.

FONTOS: Fontos kiemelni, hogy a weboldalon történő regisztráció semmiféle kötelezettséggel nem jár, ha valaki később meggondolja magát, azt tiszteletben tartják – jelentette ki Müller Cecília.

Magyarországon 12 féle megbetegedés ellen oltják a gyerekeket. Vannak olyan országok, ahol a koronavírus mellett kanyaró is felütötte a fejét, ezeken a helyeken bizony heroikus küzdelmet kell folytatni, egyszerre többféle járvány ellen.

Mindenkit biztat ezért a tisztifőorvos, hogy regisztráljon a weboldalon, hogy ha megvan a biztonságos vakcina, késlekedés nélkül megkezdődhessen az oltás.

 

Forrás:  Blikk

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: