Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szájer József brüsszeli fizetése még a kinti adózás után is havi 2,5 millió forintra rúgott, ráadásul ezt egy ideig még lemondása ellenére sem kell nélkülöznie.

Az EP rendelkezései szerint ugyanis minden távozó képviselő jogosult úgynevezett „mandátum végével járó juttatásra” – írja a Blikk.

A lap emlékeztet rá, hogy ez minden, a parlamentben töltött év után plusz egy havi fizetéssel jár, ami Szájer esetében 40 millió forint.

„A juttatás minden képviselőnek jár, függetlenül attól, milyen okból ért véget a képviselői megbízatás” – mondta a Blikknek Sanne De Ryck, az EP sajtóreferense.

Igaz, a képviselők nem kapják meg automatikusan ez a pénzt, hanem igényelniük kell legkésőbb a mandátum lejárta után 3 hónappal. De ha az igényüket jelzik, a juttatást külön elbírálás nélkül megkapják.

Szájer József a koronavírus elleni korlátozásokat megsértve múlt péntek este orgián vett részt egy brüsszeli lakásban, majd az ablakon át, az ereszcsatornán leereszkedve próbált kereket oldani a kiérkező rendőrök elől, akik aztán drogot is találtak a táskájában.

A politikus már vasárnap lemondott, de akkor még nem lehetett tudni, mi áll a lemondás hátterében.

Szájer akkor azt írta, hogy belefáradt a politikába, és emlegetett „lelki terhet” is, a valódi okra kedden derült fény, amikor a belga sajtóban kiszivárgott az orgia utáni menekülés híre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...