Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha a karácsonyi időszakban nem lesz szigorítás, és a lakosság nem korlátozza kontaktusait az ünnepek alatt, akkor 2021 elején harmadik járványhullámra lehet számítani európában.

David nabarro, a who koronavírussal foglalkozó különleges követe felhívta a kormányok figyelmét, hogy ha megismétlik nyáron elkövetett hibájukat, vagyis túl hamar oldják fel a korlátozásokat, akkor nemsokára egy harmadik koronavírus hullámra számíthatunk – írja a the week.

Nabarro szerint az európai országok elmulasztották kiépíteni a szükséges infrastruktúrát a nyári hónapok során, miután sikerült megfékezniük a járvány első hullámát. ugyanez fog történni, ha újra elmulasztják a járvány kezeléséhez szükséges infrastruktúra kiépítését.

A szakember kiemelte, hogy a sikeres ázsiai járványkezelés szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy nem szüntették meg túl korán a korlátozó intézkedéseket – azzal várni kell, amíg az esetszám alacsony lesz, és alacsonyan marad. „európa válasza befejezetlen volt” – mondta Nabarr.

Most kellene vigyázni az elért eredményekre.

Brit kutatók ajánlásaival egyetértve dr. zacher gábor, toxikológus is óva intett nemrég attól, hogy a karácsonyt úgy tartsuk meg, ahogy a járvány előtt. nem ajánlott karácsonyi bevásárlás miatt plázázni, nem ajánlott a külön háztartásokban élő családtagoknak az ünnepek alatt összegyűlni, ez ugyanis szerintük szinte biztosan a fertőzésszám növekedéséhez és az egészségügyi ellátórendszer még komolyabb leterheléséhez vezethet.

Forrás: egeszsegkalauz.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: