Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amint az már bejárta a médiát, Szájer József, a Fidesz azóta lemondott EP-képviselője múlthét pénteken résztvett egy brüsszeli orgián, amit az országban érvényben lévő koronavírus szigorú korlátozások miatt feloszlatott a rendőrség, az orgia résztvevőit pedig szabálysértés miatt letartóztatták.

A kormányközeli média egyelőre nem túl magabiztosan – értsd, nagy hallgatás közepette -, de titkosszolgálati tevékenységet sejtet a fideszes politikus ‘lebukása’ mögött.

Ugyan a Szájer-ügy annak hátterétől függetlenül is világosan mutatja a kormány képmutatását és hitelteleníti az éppen csak megkezdődő homofób kampányukat, egyelőre azt sem jelzi előre semmi, hogy a kormány kármentése sikertelen lesz és az ellenzék karbatett kézzel várhat Orbán bukására. A kialakuló titkosszolgálati narratíva ugyanis tökéletesen passzol abba a ‘Soros-háttérhatalom’ álomvilágba, amelyet a kormány megálmodott, és arra is alkalmas, hogy emlékeztesse választóit: ‘Magyarország támadás alatt van’.

A kormány retorikája évek óta így működik, ez önmagában nem meglepő. Azonban vannak olyan ellenzéki hangok is, amik szintén arra utalnak, hogy Szájer titkosszolgálati összeesküvés áldozata lehetett. Vona Gábor pl. azt írja Facebook-oldalán, hogy ‘Minden bizonnyal nem ez volt az első ,,házibuli”. Miért éppen most derült ki? Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát.‘

Szanyi Tibor, az ISZoMM alelnöke szerint a diplomácia ‘földhöz ragadt módszerekhez‘ szokott nyúlni és nem csodálkozna ha előkerülne majd néhány fotó is az eseményről. Szanyi azt is kiemeli, hogy Szájer diplomaták társaságában volt, akik biztosan nem kockáztatnának kijárási tilalom alatt elmenni valahová, ha csak nem valami munkáról lenne szó.

Mindez csak spekuláció, amit sem megerősíteni, sem megcáfolni nem lehet – éppen ezért tökéletesen alkalmas a politikai manipulációra. De ha már spekulál az ellenzék is, akkor fontos lenne lefektetni néhány tényt. Pl. akik azt írják, hogy „nem ez volt az első házibuli, miért éppen ez derült ki”, elfelejtik, hogy Belgiumban tavasszal, amikor az első kijárási tilalom kihirdetése után a házibulik megszaporodásáról szóltak a hírek, a kormány úgy határozott, hogy azokat is betiltja. Nyáron enyhültek ezek a szabályok, de ősszel minden újrakezdődött:

Brüsszelben jelenleg minden házibuli illegális, akkor is, ha azok teljesen magánjellegűek. Ennek betartatását pedig nagyon komolyan veszi a helyi rendőrség.
Olyannyira, hogy áprilisban balhéba keveredett a Genti Egyetem két tanára is, amikor online sörözést tartottak diákokkal és hangoskodásuk miatt házibuli gyanújával kiszállt hozzájuk a rendőrség – a tanárok igazoltatatását élőben követték a diákok a Zoom-on, a Zoom-felvétel pedig az internetre is kikerült. Ahol a rendőrség felfigyelt két hangoskodó tanárra is, ott 25 fő lebukásán miért kéne csodálkozni? Ennek fényében nemcsak az furcsa, hogy diplomaták is résztvettek ezen a bulin, hanem hogy Szájer József is bevállalta ezt az óriási kockázatot.

A titkosszolgálati háttér tehát nem kizárható, de nem is szükséges, a Szájer-történet önmagában is megáll a lábán. Az egyetlen kirívó elem, hogy milyen gyorsan kiszivárgott a belgiumi sajtóba az orgia híre, amiből önmagában még nem következtethető sok minden.

Ráadásul az sem feltétlenül igaz, hogy a szexparti kifejezetten bennfentes volt, mivel az eseményt a belga lapok szerint egy 29 éves doktori hallgató szervezte.

Még a Szájernél talált ecstasy sem utal ‘urizálásra’: amint arra a Partizán tegnapi vendégei is felhívták a figyelmet, az ecstasy egyáltalán nem az az ‘elitdrog’, amire egy brüsszeli bürokrata bulin számítani lehet. A Rue des Pierres sem az eukraták központjában található, hanem a belvárosi melegnegyed közelében. Egy belga lap pedig képet is közölt a szervező lakásáról, és a kép tanúsága szerint Szájer ‘szexbotránya’ nem hasonlítható Borkaiéhoz, amennyiben a helyszín nem volt hasonlítható egy luxusjachthoz, hanem egy átlagos hallgató átlagos lakása volt.

Nem utal tehát semmi arra, hogy Szájer bennfentes társaságba ment, még ha bizonyos vendégek ‘előkelőek’ is voltak – és ha ez így is van, ez a botrány volt Szájer József politikai karrierének legemberibb, legesendőbb pillanata.

Az is megérne egy misét egyébként, hogy miért hasonlítják egyáltalán Szájert a pedofíliával vádolt Kaleta Gáborhoz. Gondoljon bárki bármit egy meleg szexpartiról, mégsem kéne összemosni konszenzuális szexuális együttlétet gyerekek szexuális kihasználásával.

 

Forrás: Mérce

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: