Deutsch Tamás - Fotó: Nyugat
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának” – reagált a vele kapcsolatos hírekre Deutsch Tamás.

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában kezdeményezték Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárását, mert “döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását”. Azt is felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését.

Az érintett most a Magyar Nemzetnek reagált a vele kapcsolatos hírekre. “Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért” – mondta Deutsch Tamás a kormányközeli lapnak.

Szerinte amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust.

Ugyanazt akarják ugyanis csinálni majd Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek. Politikai okokból büntetnének”.

Deutsch szerint a kizárási kezdeményezés egy újabb politikai fenyegetés, ami kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát. “Én sosem intéztem személyes támadást egyetlen párttársam ellen sem, egy tervezett eljárásrendet kritizáltam” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy tavasszal Donald Tusk, a pártcsalád elnöke egyenesen lenácizta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Forrás: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: