Budapest, 2016. szeptember 26. Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke (b) és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke távozik az Országgyûlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésérõl az Országházban 2016. szeptember 26-án. Az összevont ülést a fõvárosi Teréz körúton szeptember 24-én történt robbantással kapcsolatban tartották. MTI Fotó: Illyés Tibor
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ügyes trükkel buktatja le az MSZP a Fideszt: kiderülhet, hogy tényleg bosszú politikát folytat, a parkolás mellett az autópályák használatának ingyenessé tételét szorgalmazta az MSZP országgyűlési képviselője – írja az MTI

Molnár Zsolt az M1-es és az M7-es autópálya közös budaörsi szakaszánál tartott, pártja Facebook-oldalán  közvetített online sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, tegye lehetővé, hogy az autópályákat is ingyen lehessen használni, amíg – a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére – a parkolás is ingyenes.

Hozzátette: ezzel lehetne segíteni, hogy ne legyenek zsúfoltak a vonatok, a távolsági buszjáratok és így akinek van autója, olcsóbban használhatná.

Molnár Zsolt közölte, több százezren használják munkába járáshoz a távolsági közlekedést, a MÁV vagy a Volán, illetve más társaságok járatait. Az ezeken a járműveken utazók élete nem számít annyit, mint egy BKV-járművön utazóé? – kérdezte.

Emlékeztetett arra, hogy nem értenek egyet a parkolás ingyenessé tételével, hiszen annak több hátrányát, mint előnyét láthatják a városban élők.

Molnár Zsolt szerint ugyanakkor az autópályák használatának ingyenessé tételével bizonyíthatja a kormány, hogy az ingyenes parkolás nem büntetővám az önkormányzatoknak, hanem az életek védelme számít.

A parkolási bevételek ugyanis az önkormányzatokhoz folynak be, míg az autópálya pénzek azok kormányzati források. Az MSZP javaslatára kiderülhet, hogy most tényleg fontos-e Fideszéknek az emberek ilyen fajta biztonsága, vagy csak egy közönséges bosszúpolitika.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: