A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Népszava robbantotta ki a botrányt.

A baloldali lap szerint az operatív törzs megpróbálta elhallgatni, hogy meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, de miután a Népszava megírta ezt, az egészségügyi intézmény elismerte: több készülék sem működött megfelelően.

Több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – írta meg elsőként a Népszava.

A hibákat a Zala Megyei Szent Rafael Zala Kórház, a kormányzati tájékoztatási központ és az operatív törzs is igyekezett elhallgatni, kérdéseinkre ugyanis nem válaszoltak.

A hibákról szóló híreket végül az érintett készülékek kínai gyártója erősítette meg a Népszavának.

Cikkünk megjelenése után a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban pénteken közleményt juttatott el a megyei napilap online kiadásához, az erről szóló cikket pedig az MTI szemlézte.

(A Zala Megyei Szent Rafael Kórház megszólalása annyiban érdekes: korábban arra hivatkozva nem válaszolt lapunk kérdéseire, hogy a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően a felvetett kérdésre az operatív törzs ad felvilágosítást.)

A megyei lapnak küldött közleményében a kórház elismerte a hibákat. Azt írta: „Az említett korszerű lélegeztetőgép maga küld üzenetet, ha a működésében a legkisebb zavar is támad.

Ennek is köszönhető, hogy a személyzet a pácienseket azonnal másik gépre helyezte. Egészségkárosodás, haláleset emiatt nem következett be.”

A kórház közölte azt is, hogy a lélegeztetett betegek ellátása garantáltan biztonságos, hatszor annyi lélegeztetőgép van az intézményben, mint amennyire jelenleg szükség van.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: