Szél Bernadett
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MTVA nem tűri a kritikát, inkább semmibe veszi a feladatát.

Az MTI rendre elutasítja a közmédia számára kínos közlemények kiadását. És még csak nem is egy jogszabályra, hanem saját belső szabályzatuk 14.2 pontjára hivatkozva, amely szerint a közlemény „nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”.

A valóságban persze nem mi sértjük az MTVA – nem létező – jó hírét, hanem ők maguk. A közmédia sérti saját jó hírét, ez azonban nem ok arra, hogy átlépve a törvényen sorozatosan megtagadják a közleményeink kiadását.

Az MTI-nek megküldött közlemények tényeken, senki által nem cáfolt hangfelvételeken alapulnak: ha úgy találják, hogy ezek sértőek az intézmény hírnevére nézve, akkor ne minket akarjanak elhallgattatni, hanem állítsák helyre a közmédia törvényes működését!

Vegyük sorra az elutasított közleményeket:

?2020. november 4. Javaslatcsomag a járvány kezelésére
Elutasítva: OS Szabályzat 14.2. pontjába ütközik

?Ebben a közleményben azt javasoltuk Hadházy Ákossal és Szabó Szabolccsal, hogy a 118 milliárd forintból működő közmédiának ideje lenne közszolgálati tevékenységet folytatnia és a koronavírus járványban tájékoztatni a lakosságot a járványügyi magatartási szabályokról.

?2020. november 12. Nyílt törvénysértésre buzdít a közmédia
Elutasítva: OS Szabályzat 14.2. pontjába ütközik

?A szabadeuropa.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvételen tisztán hallatszik, ahogy az MTVA vezető szerkesztője, Bende Balázs ultimátumot adott a kollégáinak: vagy a kormányt támogatják a munkájuk során, vagy ki vannak rúgva.

?2020. november 18. Nem maradhatnak következmények nélkül a közmédiában készült botrányos hangfelvételek!

Elutasítva: OS Szabályzat 14.2. pontjába ütközik
?Közleményünkben bejelentettük, hogy a közmédiában készült, nemrégiben kiszivárgott botrányos hangfelvételek nyomán további lépéseket teszünk Hadházy Ákossal és Szabó Szabolccsal.

?2020. november 26. Feljelentést teszünk a közmédia törvénysértő működése miatt
Elutasítva: OS Szabályzat 14.2. pontjába ütközik

?Közleményünkben leírtuk, feljelentést teszünk hűtlen kezelés miatt a november 12-én nyilvánosságra hozott hangfelvételek alapján.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: