Ez a legszemérmesebb fotó az államtitkári sorozatból, amit közzé teszünk
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A járványhelyzet miatt a kormány kitiltotta a szurkolókat a sporteseményekről, Szabó Tünde államtitkár mégis saját, iskolás korú gyermekével vett részt egy zárt kapuk mögött megrendezett budapesti úszóversenyen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportfelelőse szombaton a Facebook-oldalán tett közzé fényképeket a Nemzetközi Úszóliga (International Swimming League) Duna Arénában rendezett versenyéről. A fotók egy részén Szabó a csarnok lelátóján a lányával együtt pózol.

Az államtitkár a képekhez mellékelt kommentárban egyébként maga írta le, hogy zárt kapus eseményen voltak:

A zárt kapuk mögött zajló International Swimming League mai döntőjére látogattam el kislányommal.

A poszt alatt több kommentelő is szóvá tette, hogy miként kerülhetett a nézőtérre az államtitkár gyermeke, de a politikus nem reagált a felvetésre.

A 24.hu hétfőn megkereste az EMMI sajtóosztályát, hogy milyen szabályok vonatkoznak a politikusok családtagjaira a lezárások idején. Választ egyelőre nem kaptunk, de amint megérkezik, frissítjük a cikket.

Szabó a Facebook-képek tanúsága szerint egyébként gyakran viszi olyan sporteseményekre a gyermekeit, amelyeken hivatalból kell részt vennie.

Ezzel a szokásával a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások után sem hagyott fel. A kislány már egy korábbi alkalommal, október 20-án is ott lehetett a Duna Arénában az úszóliga első budapesti IRON-versenyén, ami szintén zárt kapus rendezvény volt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: