Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz Volner Jánossal adatta be azt a módosító indítványt, amely szerint 106-ból 71 körzetben kell egyéni jelöltet állítania annak a pártnak, mely országos listát szeretne.

Látszólag ez arról szól, hogy minket, köztársaságpártiakat egy közös listára tereljen, de nem hiszem, hogy a Fidesz valaha is olyan szabályt alkotna, amely segíti az összefogást.

Ráadásul a Fidesz nem tudja pontosan, valójában hol tartunk az egyeztetésekben.

Inkább onnan közelíteném meg a javaslatot, hogy amennyiben azt elfogadja a parlament, akkor legalább 71 körzetben indulnak el a kamu és egyéb pártok, megakadályozva a körzetenkénti “egy az egy elleni” felállást, amelyben mi, ellenzéki pártvezetők már megállapodtunk.

Tehát az a cél, hogy minél több helyen kelljen jelöltet állítania azoknak a pártoknak, amelyek a választáson indulnának, hogy több helyen osszák meg az “egy az egy elleni” felállást.

Példaként a Kétfarkú kutyákat hoznám. Innentől, ha országos listán is szeretnének elindulni, akkor nemcsak a legfideszesebb 27 körzetben kell jelöltet állítaniuk, ahol igazából kevésbé számít az, hogy a Fidesszel szemben hány ellenzéki jelölt van, hanem legalább 71-ben, amely már érintheti azokat a billegő körzeteket is, ahol, ha valóban egy jelölt indulna, nyerhetünk.

Mindenkinek nagy a felelőssége, hogy megértse, mi a tét 10 év után. Tudom, hogy mindenki eszerint cselekszik, és így nyerni is fogunk! – írja közösségi oldalán Kunhalmi Ágnes.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: