forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Indextől távozott újságírók új lapja a Telex.hu jutott hozzá George Clooney legújabb nyilatkozatához, melyben az ismert amerikai színész cáfolja a róla Magyarországon terjesztett Fidesz hazugságokat.

Az utóbbi napokban George Clooney a magyarországi közbeszéd egyik legforróbb témájává vált, de nem az új filmje, a The Midnight Sky miatt irányult rá a figyelem, hanem mert egy arról szóló interjú végén Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre.

A színész ezután Magyarországon a kormányközeli média kereszttüzébe került, az Origótól a közmédiáig arról lehetett olvasni, hogy Clooney csak azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és fiával.

Clooney most egy a Telexhez eljuttatott nyilatkozattal  reagált a vádakra, illetve hosszabban is beszélt a magyarországi helyzetről, a portál csak azután közölte le, miután meggyőződött a nyilatkozat eredetiségéről.

Mi sem akarunk semmi rossznak elrontója lenni, ezért mi is leközöljük Clooney teljes nyilatkozatának fordítását:

“Nem reménykedhetek abban, hogy a válaszomat a magyar híroldalak nagy része lehoza, mert azokat az orbáni rezsim vagy közeli szövetségeseik tulajdonolják és működtetik. De azért lesz visszhangja.

Soros Györggyel egyszer, egy ENSZ-értekezleten találkoztam, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt, és a menekültválságról volt szó. Egyszer találkoztam a fiával, Alexszel is, egy davosi rendezvényen. Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel.

Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.

Ugyanakkor a Soros család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak. Orbán úr ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros úr fizette az angliai tanulmányait.

Aztán Orbán kormánya egymillió dollárt fogadott el Soros úrtól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen küzdött. Ami korábbi megjegyzéseimet illeti, szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle a tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat.

Mintha 1956 soha nem történt volna meg, amikor a világot elárasztották a szovjet uralom elől menekülő magyar menekültek. Nagyon kedvelem a magyar embereket. Az 1980-as évek elején voltam ott először, amikor még a szovjet blokkhoz tartozott.

A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Dunaparton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”

Ahogy Clooney is írja a propaganda média nem fogja leközölni a népszerű színész cáfolatát, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lása már Amerikában is beszéd téma Orbán hazugságai.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: