Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varjú László szerint: Orbán eladósítja az országot – A pánikkormány brutális hitelt vett fel

Orbán Viktor a tegnap reggeli rádióinterjújában lesújtó hírt jelentett be: hazánk 2,2 milliárd eurós, azaz 800 milliárd forintos hitelt vett fel.

Orbán Viktor tehát miközben akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval, aközben sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt, aminek a felét 30 évig fogjuk fizetni.

Erre a miniszterelnök soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást. Az uniós mentőcsomaggal ellentétben, amelynek nagyjából a felét vissza sem kellene fizetnünk, ez a hitel minden magyar embert fejenként 80 ezer forintra adósít el.

Ahelyett, hogy a magyarok az EU-tól kapnának uniós támogatásokat munkahelyvédelemre, munkanélküli támogatásra és lehetne még sorolni, ehelyett a magyarok most egy gigahitelt kaptak a nyakukba Orbán Viktortól.

A hitel egyik felét 30 évig fogjuk fizetni: a gyerekeink, unokáink már azt sem fogják tudni, hogy ki volt az az Orbán Viktor, amikor még mindig ezt a hitelt nyögi majd az ország.

Ez a magyarok arculcsapása, és az ország érdekeinek nyílt elárulása, a pánikkormányzás végső kétségbeesésének jele.

Joggal merülhet most fel a kérdés minden magyar emberben: ugyan miért kellett hitelt felvenni, ha a magyar kormány gyakorlatilag semmiben sem segít és senkire sem költ a válságban?

Magyarországon nincs érdemi munkahelyvédelem, nincs rendkívüli munkanélküli támogatás, nincs dupla családi pótlék, se időseknek járó azonnali támogatások. A magyarok ettől a kormánytól nem kaptak semmit a válság kezdete óta, most mégis eladósítja őket a kormány.

Ezért kár volt vétózni az EU-ban, hogy a félig vissza nem térítendő uniós mentőcsomag helyett inkább vaskos adósságba verjék az országot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...