Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varjú László szerint: Orbán eladósítja az országot – A pánikkormány brutális hitelt vett fel

Orbán Viktor a tegnap reggeli rádióinterjújában lesújtó hírt jelentett be: hazánk 2,2 milliárd eurós, azaz 800 milliárd forintos hitelt vett fel.

Orbán Viktor tehát miközben akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval, aközben sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt, aminek a felét 30 évig fogjuk fizetni.

Erre a miniszterelnök soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást. Az uniós mentőcsomaggal ellentétben, amelynek nagyjából a felét vissza sem kellene fizetnünk, ez a hitel minden magyar embert fejenként 80 ezer forintra adósít el.

Ahelyett, hogy a magyarok az EU-tól kapnának uniós támogatásokat munkahelyvédelemre, munkanélküli támogatásra és lehetne még sorolni, ehelyett a magyarok most egy gigahitelt kaptak a nyakukba Orbán Viktortól.

A hitel egyik felét 30 évig fogjuk fizetni: a gyerekeink, unokáink már azt sem fogják tudni, hogy ki volt az az Orbán Viktor, amikor még mindig ezt a hitelt nyögi majd az ország.

Ez a magyarok arculcsapása, és az ország érdekeinek nyílt elárulása, a pánikkormányzás végső kétségbeesésének jele.

Joggal merülhet most fel a kérdés minden magyar emberben: ugyan miért kellett hitelt felvenni, ha a magyar kormány gyakorlatilag semmiben sem segít és senkire sem költ a válságban?

Magyarországon nincs érdemi munkahelyvédelem, nincs rendkívüli munkanélküli támogatás, nincs dupla családi pótlék, se időseknek járó azonnali támogatások. A magyarok ettől a kormánytól nem kaptak semmit a válság kezdete óta, most mégis eladósítja őket a kormány.

Ezért kár volt vétózni az EU-ban, hogy a félig vissza nem térítendő uniós mentőcsomag helyett inkább vaskos adósságba verjék az országot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: