Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nemzedékek óta probléma, hogy az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából” – jelentette ki Szörényi Levente.

Kedves Levente!

Tisztában vagy azzal, hogy hány ezer művészt sértettél vérig? Nemzedékekről beszélsz. Ez legalább kétszer huszonöt, azaz ötven év. Komolyan gondolod, hogy ezidő alatt “nemhogy színésznagyságok, de közepes tehetségek” sem jöttek ki az egyetemmé avanzsált főiskoláról?

Hát akkor előre is bocsánatot kérek a több száz művésztől, – mert lehetetlen mindenkit felsorolni. Meg sem próbálom. Maradok a 2019-ben végzettek sikereinek felsorolásánál. S akkor a megelőző 49 évet kihagyom.

2019-ben két színészosztály végzett az egyetemen. Már a képzés során országos ismertségre tett szert Bajor Lili, Nagy Katica, Brasch Bence, Hajdu Tibor vagy Szalay Bence.

A hallgatók vizsga- és diplomafilmjei 27 országban 93 nemzetközi fesztiválon 17 díjat nyertek. Kovács István: Ostrom c. filmje – mely egyben a tanév legnagyobb sikerét is elérte a diák Oscar-díjával.

A dokumentum filmesek által készített vizsga- és diplomafilmek több mint 300 nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek a világ 90 országában.

A hallgatók filmjei több, mint 50 nemzetközi díjban részesültek.

Szóval Levente, ha csak találomra kiválasztom egy évfolyam egy osztályát, már akkor is sűrű bocsánatkérésekkel tartozol. Íme a Kerényi Miklós által vezetett és 1996-ban végzett színészosztály: Crespo Rodrigo, Gubás Gabriella, Hevér Gábor, Kardos Róbert, Kocsis Pál, Kovács Vanda, Major Melinda, Mészáros Tamás, Nyári Oszkár, Timkó Eszter, Varga Zsuzsa, Viczián Ottó, Vida Péter.

Levente! Mi szükséged van neked arra, hogy ennyire akarj megfelelni? Ideje van a bocsánatkérésnek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: