Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szörényi Levente szerint szégyen, hogy Bródy kiállt az SZFE-hallgatók mellett.

Bródy János nem érti a szerzőtársát, néhány hete találkoztak, akkor még semmi baja nem volt.

Szörényi Levente szégyelli, hogy Bródy János is beállt a sorba, amikor felvonulási indulót írt a barikádozó színművészetis hallgatóknak.

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni”

– mondta Szörényi a Mandinernek adott interjúban. Szerinte ezzel zenésztársa eddig nem látott mélységekbe „pengette le magát” és szégyent hozott magára és közös életművük jó részére, beleértve az István, a királyt.

Bródy János tőlünk értesült az interjúról, és nem nagyon érti, mi a problémája Szörényinek.

“Nem értem, mi történt Leventével, mert amikor egy hónapja az István, a király operai bemutatóján az Erkel Színházban együtt voltunk, még semmi baja nem volt”
– mondta, de ezen túl nem akarta kommentálni az interjút.

Szörényi Levente és Bródy János a magyar poptörténelem legfontosabb szerzőpárja, az ő nevükhöz fűződik a magyar nyelvű popzene: az Illés zenekar kezdett el beat-dalokat magyar nyelven énekelni. Az Illés, a Fonográf dalai mellett közösen jegyzetek több rockoperát is, köztük az István, a királyt.

A rendszerváltás után Szörényi az MDF, Bródy az SZDSZ mellett tűnt fel, azóta többször fellángol közöttük nyilvánosan is az ideológiai vita. Ennek ellenére több produkciót is jegyeztek közösen azóta is.

Legutóbb mindenesetre egy platformon voltak, amikor elfogadták Demeter Szilárd PIM-igazgató, a könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos meghívását.

via: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: