Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig vannak érvényben.

 

Csak ennyit tennénk hozzá: Tisztelettel, ha jogot alkotunk, akkor lehet a legelemibb dolgokra oda kéne figyelni, mert elsőre félreérthető volt a szöveg:

2010. évi CXXX. törvény – a jogalkotásról

2. § (1) A jogszabálynak a címzettek számára egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkeznie.

Innentől meg nem alaptalan rémhírterjesztésről, meg szándékos hazugságról van szó, hanem kapkodó és béna kodifikációról, szakmai hozzá nem értésről.

Kéretik, hogy Varga Judit a sok interjú helyett inkább olvassa el a jogalkotási törvényt és próbálja értelmezni.

Komolyan nem értem, hogy miért kell olyan pár SOROS jogszabályokat létrehozni, aminek az értelmezéséhez egy komplett jogászcsapat kell.

Konkrétan az szerepel a most kihirdetetett szövegben, hogy a korlátozásokat tartalmazó „a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletet” hosszabitják meg a „koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény hatályvesztéséig” – ami November 10.-n lépett hatályba és 90 napig hatályos.

Akkor most hogy is van ez?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...

Hatalmas a káosz: Megbuktatták a Fidesz egyik legerősebb polgármesterét

Ács Rezső, Szekszárd Fidesz által támogatott polgármestere, leváltásának hírével került a középpontba, miután a város képviselő-testülete összeférhetetlenséget állapított meg a tevékenységével kapcsolatban. A szavazás során...