Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújt be a parlamentben, hogy a szolgáltatók ne kapcsolhassák le a közműveket a veszélyhelyzet ideje alatt

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámának idején a közműszolgáltatók még moratóriumot vezettek be, azaz nem kapcsolták le a közműveket a háztartásokban tartozás miatt.

Most azonban az ünnepi időszakot leszámítva nincsen ilyen moratórium, az egyes cégek jóindulatán múlik, hogy valaki áram vagy fűtés nélkül marad-e.

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújt be a parlamentben annak érdekében, hogy ne csak az ünnepi időszakra legyen érvényes a moratórium, és a szolgáltatók a veszélyhelyzet alatt ne kapcsolhassák le a közműveket a háztartásokban.

A magyar családok a járvány és a gazdasági válság miatt ezer problémával küzdenek, egyre nehezebben élnek, elfogadhatatlan, hogy az a veszély fenyegessen bárkit, hogy télen fűtés és áram nélkül maradjon.

Mi, európai magyarok mindent megteszünk, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is segítsünk a családoknak, akiket a kormány egyébként rendszeresen magukra hagy, és akik Orbánék tehetetlensége miatt szenvednek most.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: