Kiemelt kép a 2014-es választási kampány idejéről, MTI / Mohai Balázs
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

özterületi parkolásért november 4. óta nem kell fizetni a kormány rendelete szerint. Győr fideszes polgármestere azonban jövő hét szerdától változtat ezen, a belváros közterületein levő parkolóhelyeit korlátozott várakozási övezetté nyilvánítja át – derül ki az RTL Klub riportjából.

Lesz egy időzóna, munkanapokon 11-16 óra között, amikor azok is bemehetnek várakozni a belvárosba a közterületi parkolóba, akiknek nincsen bérletük.

Ezen időszakon kívül akinek nincsen bérlete, azok a fizetős parkolóházban, mélygarázsban tudnak megállni – ismertette a döntést a polgármester, Dézsi Csaba.

Szerinte erre azért van szükség, mivel az elrendelt ingyenes parkolás miatt nem jutott hely a belvárosban élő autósoknak.

Ez nem azt jelenti, hogy a belvárosban fizetős lesz a parkolás. Pusztán ezzel tudják azt szétválasztani, hogy kik azok, akik a belvárosban behajtási jogosultsággal – akár munkavégzés céljából, akár ott lakás céljából – rendelkeznek

– fogalmazott.

A közlekedési szakjogász szerint Dézsi Csaba kiskaput talált a kormányrendeletben. Ez azonban ellentétes lehet a jogalkotó szándékával.

Az RTL rákérdezett a kormánynál a felfedezett kiskapura, azt a választ kapták, hogy „a polgármesterek feladata, hogy a  helyi igények figyelembe vételével hozzanak intézkedéseket.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: