Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók.

Orbán Viktor szombaton, a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről.

A kormányrendelet szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel, írja az MTI.

„Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet.

Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják” – mondta Orbán, és a fiatalokat egyúttal arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

Szombaton már meg is jelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, és egy részlet kivételével holnap, azaz vasárnap hatályba is lép. A szabályok szerint az internet-hozzáférés 30 napra ingyenes a

„a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel” a meghatározott jogosultak által

– Idetartoznak a középfokú iskolákkal jogviszonyban álló tanárok és a diákok.

A kedvezményt már a decemberben kibocsátott számlán jóvá kell írni.

Az ingyenes szolgáltatás iránti igényt a szolgáltató felé, lehetőleg, elektronikus úton jelezni kell.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: