Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor többször is arról beszélt, hogy Ausztria a “laboratóriumunk”, az ott bevezetett lépések Magyarország számára is például szolgálnak.

Ausztriában bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyűlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – jelentette péntek délelőtt az oe24.at osztrák hírportál.

Az alapján, amit Orbán Viktor miniszterelnök szokott mondani Ausztriával kapcsolatban – legutóbb péntek reggeli rádiós interjújában jelentette ki, hogy nem tudunk elszakadni Ausztriától, az ottani tendenciák érvényesek itt is, az alapján lehet számolni, ami ott történik, – akár Magyarországon is hasonló lépések következhetnek.

Az osztrák hírportál szerint az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár.

Az iskolák teljesen átállnak majd digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat az általános iskolában;

A kereskedelem terén pedig a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként nem záratnak be minden boltot, csak a nagyobb bevásárlóközpontokat, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze.

Ezen kívül nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

Forrás: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: