Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány nagyon úgy tűnik hogy hadat üzent a vírusnak. Legalábbis katonák járöröznek a közterületeken, hogy betartassák a kijárási korlátozást – természetesen a mi védelmünk érdekében.

Csak azt nem értem, hogy miért van a katonák kezében gépfegyver. Hogy miért állnak páncélozott járművek a közterületeken.

Itt alapvetően felmerül a kérdés, hogy a vírusra vadásznak-e. Szinházi emberként ismerem azt az evidens szabályt hogy ha a színpadon egy pisztoly van az el fog sülni. Pont emiatt aggódnak az emberek a fegyveres katonák miatt.

Mert mi indokolja ezt? Miért nem lehetnek a katonák az utcán gépfegyver nélkül? Ha valóban a kijárási korlátozás fenntartását ellenörzik, akkor mi szükség azza, hogy félelemkeltő módon masírozzanak?

Ha a rendőrség nem képes a közrend fenntartására és kell a TEK meg a katonaság ehhez – jelzem ez is egy beismerése a rossz kormányzásnak – azt nem lehetne kevésbé félelemkeltő módon tenni?

A válasz, hogy nem. Mert éppen ez a célja Orbánnak. A kormány járványkezelése láthatólag megbukott. Ezért nem maradt más mint a propaganda. Ha már érdemi intézkedéseket nem képesek hozni, legalább tematizálják a közbeszédet. Így úgy tűnik mintha tennének is valamit.

Ja és persze cselekednek is:

Az új védelmi intézkedések megengedik 20 óra után is a kutyasétáltatást. Öt esetben azonban a kutyatulajdonos megsértette az 500 méteres határt. Két kutyás ellen feljelentést is tettek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: