Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főpolgármester szerint Orbánéknak fontosabbak önös érdekeik, mint a járvány és a válság kezelése.

Karácsony Gergely közösségi oldalán a járványügyi szigorítások mellett reagált arra is, hogy a kormány átírná a választási törvényt, illetve az alkotmányt.

Miközben életeket kell menteni, a kormány a vagyonát menti alkotmánymódosítással. Miközben a járványt kell kontrollálni, a kormány az ellenzék választási lehetőségét akarja kontrollálni a választási törvény módosításával. Ennek semmi, de semmi köze a felelős kormányzáshoz. Ennek az alávalósághoz van csak köze.

Jelezte, emellett sem mehetnek el szó nélkül, de mivel nekik most a cselekedniük kell, az alábbi döntéseket hozták.

Mivel Orbán Viktor kormányfő esti bejelentésével ellentétben a kormányrendelet a közterületi maszkviselés szabályozását Budapesten a kerületi polgármesterek hatáskörébe utalta, ezért velük egyeztetnek. Így szinte lehetetlen egységes szabályozást alkotni, de megpróbálják, hogy a védekezés hatékonyságát közös szabályozással erősítsük.

A botrányosan későn megjelent kormányrendelet továbbra sem szól egy szót sem a járvány kezelésének egyik legfontosabb eleméről, a tesztkapacitások bővítéséről, a tanárok, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók önkéntes és ingyenes szűréséről.

A főváros ezért folytatja szűrési programját, bővíti a tesztkapacitásokat, fokozza a szűrést a szociális intézményekben és felkészül a pedagógusok, iskolai dolgozók szűrésére a kerületekkel közösen.

A főpolgármester szerint egy olyan országban, ahol a kormánynak saját hatalmi, gazdasági érdekei fontosabbak a mindenkit fenyegető járvány és gazdasági válság kezelésénél, ahol Orbán Viktor napokon belül képesh homlokegyenestellentétes állításokat tenni az egészségügyi kapacitásokról, és az állam felkészültségéről, ahol előbb írnak meg egy lopást legitimáló alkotmánymódosítást mint azt a kormányrendeletet, amely milliók életét határozza meg az elkövetkezendő hetekre, ott különösen nagy felelősség hárul a polgárokat képviselő önkormányzatokra.

Mint írta, életek múlnak azon, hogy megfeleljenek ennek a felelősségnek.

 

Forrás: 24.hu / Karácsony Gergely közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: