Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem hárítanék felelősséget az emberekre, élnek, ahogy tudnak, ahogy lehet. Ha a lakosság 80 százaléka hordja a maszkot, akkor az elegendő ahhoz, hogy a vírust minimum lelassítsuk.

Ez egy darabig ment, ha nem lettek volna elég fegyelmezettek az emberek, akkor hamarabb jutottunk volna el ahhoz a ponthoz, hogy kijárási tilalmat kell bevezetni.

De most a kötelező maszkhasználatot előírjuk a közterületeken

– jelentette be Orbán Viktor az M1-nek adott exkluzív interjújában.

A miniszterelnök arról beszélt, a dráma nem jó műfaj, jobb ha az ember kerüli, de vannak pillanatok, amikor eljön egy döntés ideje és meg kell azt hozni.

Van egy laboratóriumunk, Ausztria, mindig őket nézem, az ő kancellárjukkal vagyok a legszorosabb kapcsolatban.

Most van ott Magyarország, ahol egy héttel ezelőtt Ausztria volt. Mi még elfogadhatóbb állapotok között vagyunk, Nyugaton nappali kijárási tilalom is van, mi jól állunk – magyarázta.

Közölte, sokat gondolkozott az új korlátozásokon, de ha nem szigorítottak volna, a tanácsadói szerint 50 százalék lett volna az esélye, hogy az egészségügyi ellátórendszer kitart, ami nagyon kevés, túl nagy volt a kockázat.

Nézem a számokat, Ausztriát is nézem, egy hetes időeltolódással követjük őket, ez az ökölszabály.

Látom, mennyi ágy van és mennyi lélegeztetőgépre van szükség, nekünk még több is van, mint nekik. Egy orvos, ápoló viszont nem figyelhet ugyanazzal a felelősséggel 20-30 gépet – mondta.

A meccsrejárás szerinte most másodlagos, nem lehet a kocsit a ló elé fogni. A szórakozás most nem olyan fontos, mint az élet védelmet.

A kormányfő beszélt arról is, a középiskolás gyerekeket nem szabadságra küldték, hanem digitális oktatásban vesznek részt.

Volna egy kérésem a szülőkhöz. 14-18 éves gyerekek elég komoly emberek ahhoz, hogy beszélni kell a fejükkel. Kell néhány komoly mondatra időt és figyelmet keríteni, mert bajt hozhatnak a család nyakára.

Tudom, hogy ez súlyos, gyászos és búszkomor, de ha a szülő, nagyszülő meghal a családban, az pótolhatatlan – közölte.

Arra a felvetésre, hogy a magyarok kezdenek belefáradni a járványba, Orbán azt mondta, nem mindegy, hogy belefáradunk vagy belehalunk valamibe.

A meccs is két félidőből áll, a másodikra is ki kell menni. Fáradtabban, de több tudással – magyarázta.

Elmondta azt is, december végén, január elején jön az EU-ból vakcina, amit az orvosoknak, kórházakban dolgozóknak, a közrend fenntartásában résztvevőknek és talán a legnagyobb bajban lévő betegeknek adhatnak be.

Áprilisban jön egy nagyobb dózis, ami a tömeges oltásra lesz majd alkalmas.

 

Forrás: 24.hhu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: