Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Parragh László délelőtt egyeztetett a kkv-kat segítő lehetséges intézkedésekről Orbán Viktorral, majd este az RTL Híradójának el is árulta, milyen javaslatokat fogalmazott meg a miniszterelnöknek.

Ha lehet, akkor hagyjuk ott a vállalkozásoknál a pénzt. Így a kkv-szektorban mi azt javasoljuk, hogy adócsökkentésre van szükség – mondta a csatornának Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara frissen újraválasztott elnöke.

“Az az állításunk, hogy a társasági nyereségadót le lehetne vinni 5%-ra egy esztendőre, a másik állításom, hogy az iparűzési adót fel kéne függeszteni. Mindenkinek lenne ebben költsége, de fel lehetne függeszteni akár egy évre – fejtette ki javaslatként.

Érdemes kiemelni, hogy az iparűzési adó összességében országos szinten komoly tétel, 2019-ben már 788 milliárd forintnyi bevétel érkezett ezen a jogcímen a településekhez.

Általában a vállalatok kiadásait kellene csökkenteni a magunk módján. Én ezt javasoltam a miniszterelnöknek – árulta el a csatornának azok után, hogy vasárnap a Karmelita kolostorban járt Orbán Viktornál.

A kkv-kat segítő tanácsokat vár Orbán a kamarától
A délelőtti találkozón Orbán Viktor és Parragh László mellett jelen volt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, aki gazdasági kérdésekben ad személyesen a kormányfőnek tanácsot.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vasárnap Facebook-posztban mutatott rá a javaslat következményeire.

Ez a Fővárosi Önkormányzat egyetlen adóbevétele. Ebből működik a BKV. Ha nincs iparűzési adó, nincs közösségi közlekedés.

Ha nincs közösségi közlekedés, nincs iskola és a többség dolgozni sem fog tudni, igazából senki sem, mert a közvilágítást is az iparűzési adóból fizeti a város – írta a politikus, aki azt is megjegyzi ezek fényében, hogy “ez nagy segítség lesz a vállalkozásoknak.”

Forrás: Portfólió

Kiemelt kép: nol.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: