Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kovács László az MSZP külpolitikai szakèrtője, korábbi pártelnök pontos kèpet adott arról, ki is az a Joe Biden.

Mint írja: Első személyes találkozásunkra akkor került sor, amikor a hazai rendszerváltást követően először jártak amerikai törvényhozók az akkor már egyre inkább a Nyugat felé forduló Magyarországon.

Ezt követően minden találkozásunk alkalmával erős hatást tett rám figyelmessége, Magyarország iránti érdeklődése.

Beszélgetéseink számomra fontos jellemzője volt, hogy soha nem éreztette velem az országaink súlya közötti hatalmas különbséget.

Ezért vagyok régóta elkötelezett és lelkes híve Joe Bidennek és szurkolok sikeres szerepléséhez az Amerikai Egyesült Államok választásain.

Nem meglepő számomra, ha egy-egy honfitársam úgy gondolja, nekünk értelmetlen ebben állást foglalni, hiszen befolyásunk nincs az eredményre.

Hozzá tehetem, hogy ez igaz – minden egyes amerikai választási eredményre. Ám a választás eredménye még sem közömbös egyetlen amerikai vagy éppen magyar választó számára sem.

Az amerikai választók esetében ez nem szorul magyarázatra. De a magyarok és a világ más részein élők esetében sem közömbös az eredmény.

Az Amerikai Egyesült Államok a világ legerősebb és legbefolyásosabb országa. Nem csak katonai, de gazdasági, vagy tudományos és számos más fontos területen is így van.

Ezért fontos, hogy ezt a hatalmas erőt kik, és személy szerint is ki és hogyan használja, kiknek az előnyére és kiknek a hátrányára.

A külpolitika területén eltöltött évtizedek során sok fontos ország külpolitikájának irányítóival volt alkalmam találkozni, véleményt cserélni.

Arra is volt lehetőségem, hogy több évtizeden keresztül alaposan megismerjem az amerikai külpolitika irányítóinak a véleményét is.

Számomra egyértelmű, hogy az amerikai külpolitika alakítói közül a felkészültség, a szakmai tudás, a becsület és a tisztesség tekintetében a legjobb tulajdonságokkal Joe Biden rendelkezik.

Ezért örülnék, ha a következő években a magyar külpolitika irányítóira is Joe Biden gyakorolná a legnagyobb hatást.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: