Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Egyesült Államokban nincs hivatalos szervezet, amely bejelenti a győztest, mert ez csak az elektori kollégium ülésén lesz hivalatos.

A hagyomány az, hogy a nagy lapok jelentik be a nyertest. A nagyobb  újságok közül ezt egyelőre egyedül a Fox News nem tette meg.

Magyar idő szerint szerda éjjel 1 órakor kezdtek el érkezni az első számok az amerikai elnökválasztásról. Floridában a kezdeti szoros verseny után a republikánusok győztek, ahogy Texasban is, ugyanakkor utóbbi államban a demokraták az elmúlt évtizedekhez képest jelentősen erősödtek.

Donald Trump ezután lényegében be is jelentette a győzelmét, majd miután elúszni látszott a választás, folyamatosan választási csalásról írt Twitter oldalán, miközben bizonyítékokkal nem tudott előállni. Trump végül szombaton már végső elkeseredésében bejegyzésében arról írt, hogy ő nyerte a választást, méghozzá jócskán.

Joe Biden megszerezte Pennsylvaniaban a 20 elektori szavazatot, így elérte a végső győzelemhez szükséges 270 elektort – írja a CNN 96 százalékos feldolgozottságnál, miután 30 ezer szavazat fölé nőtt előnye az államban.

Donald Trump utódja kulcsfontosságú államokban tudott fordítani a levélben leadott és nagyvárosi szavazatokkal az elmúlt napokban. Joe Biden lesz az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...