Orbán Viktor, 2019.07.01. - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Trump elnök Magyarország barátja, “és nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk”. De nem akarunk politikai ítészek lenni – mondta Orbán Viktor az amerikai elnökválasztásról a ma reggeli interjújában a Kossuth Rádióban.

„Ha olyasmik történnének Magyarországon, mint amik ott, akkor már leszakadt volna az ég” – ezzel reagált Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában, amikor a műsorvezető Nagy Katalin az amerikai elnökválasztásról kérdezte, arról, hogy ott “ezerszám szavaznak halott emberek nevében”.

Egy ilyen választás után akárki is lesz az elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket – mondta a miniszterelnök.

De nem akarjuk minősíteni az Egyesült Államokat, az amerikai nép választja meg a vezetőt – tette hozzá. Egy dolgot tudunk tenni, világosan elmondjuk a véleményünket az amerikai-magyar kapcsolatokról.

Az a helyzet, hogy Trump elnök Magyarország barátja, “és nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk”, de nem akarunk politikai ítészek lenni. A magyar-amerikai kapcsolatok a valaha volt legjobb állapotba kerültek – mondta.

Minden ország szuverén, ez a választás az ő dolguk. Míg az, hogy ki kormányozza Magyarországot, az pedig a magyarok dolga – jegyezte meg Orbán Viktor.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csend lett: Az MSZP elnöke sarokba szorította Orbánékat a parlamentben (+videó)

„Fektessenek a tudásba, az összeszerelés felől tereljék a kutatás és fejlesztés felé a magyar gazdaságot, számolják fel a piacot agyonnyomó korrupciót, és válogassák meg,...

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...