Karácsony Gergely főpolgármesterjelölt MSZP-P - Fotó: KG közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főpolgármester szerint 2022-ben lesz az ellenzék legnagyobb és talán az utolsó esélye.

„Magyarország az autoritarizmus felé csúszik. Megmentheti Budapest főpolgármestere?” Ezzel a címmel adta el a Yahoo News a magyarországi helyzetről készült riportját.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott a cikkben: „most valós esélyünk van Orbán ellen, a legnagyobb esély, amink az elmúlt tíz évben volt.”

De azt is hozzátette, szerinte „2022 lehet az utolsó esély, ha Orbán hatalomban marad, teljes lehet a demokratikus intézményrendszer kiüresítése”.

Azzal nem mondott újdonságot, hogy elismételte, az ellenzéknek egységre van szüksége a Fidesz legyőzéséhez. Az már váratlanabb volt, hogy arról beszélt,

el kell kerülni, hogy a választás csak Orbán Viktorról szóljon.
Ehelyett arról kell szerinte egy jövőképet felmutatni, hogy miként lehetne javítani a gazdaság és az egészségügy helyzetét, „még csak ki sem kellene mondanunk Orbán nevét”.

A riport arra is kitér: míg az ellenzék Budapesten népszerű, a kisebb településeken Orbánt sokan a konzervatív értékek őrzőjének tekintik, a saját védelmezőjüknek a sötét erők elleni harcban.

Tessely Zoltán fideszes képviselőt szólaltatták meg erről, aki azt mondta, „a miniszterelnök energiát ad az embereknek”, “egy jó érzést”.

Ráadásul a járványt is össze lehet kapcsolni a menekültválság kérdésével, Tessely szerint „Coviddal fertőzött emberek jöttek” az országba.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: