Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Free SZFE” feliratú sárga maszkot viselt egy nő, ezért nem engedték be a XVI. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat Jókai Mór utcai rendelőjébe, írja a kerület momentumos képviselője, Hollai Gábor.

A bejegyzést a nő személyesen egy zárt csoportban is megosztotta. Mint írja, egy térdficamos barátját kísérte volna be a rendelőbe.

„A bejáratnál, a »testhőmérséklet mérési ponton« odajött hozzánk egy egészségügyi dolgozó, aki meglátta a rajtam levő »free SZFE« feliratú maszkot.

Ezzel a maszkkal annak a politikai véleményemnek adok hangot, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése az Európa-szerte elfogadott jogi- és erkölcsi alapelvekkel ellentétes, és szeretném, ha a jogalkotó és a kormány, tévedését belátva a döntését megváltoztatná. (…)

Az egészségügyi dolgozó emelt hangon, arrogánsan számon kért, és közölte, hogy ebben a maszkban az épületbe nem lehet belépni, mert az »provokáció« – ekkor még azt sem tudta, melyikünk szorul ellátásra, és valóban, az épületbe mindaddig nem mehettem be az általam támogatott sérülttel, amíg a maszkot nem vettem le.”

Az érintett nő mindezért bejelentést tesz, mert szerinte az egészségellátáshoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való joga is sérült. A momentumos Hollai szerint is ki kell vizsgálni az ügyet.

Az ügyben kerestük az érintetteket, köztük a rendelőt, válaszukkal frissítjük a cikket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: