Orbán Viktor futballmeccsen Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Változtatás nélkül közöljük Szél Bernadett független parlamenti képviselő nyílt üzenetét Orbánnak:

Mélyen embertelen az, ahogy ma Orbán Viktor beszélt emberek százainak, ezreinek “beárazott” haláláról.

A miniszterelnök tényként közölte, hogy ha a mostani tendenciák folytatódnak, akkor november 21-én 2240, december 10-én pedig 4480 intenzív kórházi ágyra lesz szükség.

Ez azt jelenti, hogy amíg most 5489 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra, addig decemberben ez már 30-32 ezer fő lesz, miközben már most is a teljesítőképessége határán van a rendszer, ha az orvosok, ápolók számát nézzük.

Orbán Viktor pedig teljes szerepzavarban van: neki nem a várható tendenciákat kellene elemezgetni és előrejelzéseket ismertetni – arra ott vannak a járványügyi szakemberek -, hanem úgynevezett kormányzást folytatni, politikai döntéseket hozni, a helyzet súlyosbodását megelőző intézkedéseket tenni.

Nem azt akarjuk hallani, mi fog történni, ha nem tesznek semmit, hanem hogy mit tesznek azért, hogy ezt elkerüljük.

Teljes nonszensz, hogy még mindig lehet tömegrendezvényeket tartani, több tízezres focimeccsekre járni, elutasítani idős, krónikus beteg tanárok online oktatásra vonatkozó kérését, mellette keveset tesztelni, hazudni a járvány itthoni terjedéséről és titkolni az adatokat.

Ez a kormány mindig arra büszke, hogy beszéd helyett cselekszik. Akkor lássuk: mit tesznek azért, hogy elkerüljük a legrosszabbat, és nem mint valami ránk mért sorcsapást, ölbe tett kézzel várjuk százak, ezrek halálát, amivel szemben tehetetlenek vagyunk.

Nem, nem vagyunk tehetetlenek, maximum a politikusaink azok. Nézzenek körbe Európában, hozzanak szigorú intézkedéseket a járvány terjedésének megállítására, ha már az emberek védelmére szerződtek.

Mert az egészségügy a szűk keresztmetszet, amit az elmúlt tíz évben súlyosan elhanyagoltak, leépítettek, kivéreztettek. Ne hagyják magukra az embereket!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: