Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP egymillió forinttal támogatja a fővárosi tanárok és iskolai dolgozók koronavírus-tesztelését

– közölte csütörtökön Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP elnökségének tagja, aki a – szerinte az elmúlt években közpénzből nagyvonalúan támogatott – profi futballklubokat is a tesztelés támogatására kérte.

A politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az összes járványügyi szakember hónapok óta azt mondja, hogy tesztelni kell, a Fővárosi Önkormányzat pedig nem nézi tovább azt, amit a kormány a járványkezelésben nem tesz meg, ezért tesztelésbe kezd.

Emlékeztetett arra, hogy a főváros már tavasszal a kormány előtt – és helyette – elkezdte a budapesti idősotthonokban a tesztelést. Most ugyanezt fogja tenni a fővárosi pedagógusoknál.

Tüttő Kata közölte, a teszteléshez Budapest saját forrásokat biztosít és adományokat is vár.

Ahhoz, hogy mindenkit le lehessen tesztelni, nagyobb összefogásra van szükség, ezért döntött úgy az MSZP elnöksége, hogy – elsőként a pártok közül – egymillió forintot utal át a fővárosnak a párt szolidaritási alapjából – mondta.

A szerdai, budapesti Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája mérkőzéssel összefüggésben, a főpolgármester-helyettes közölte, a magyar társadalom az elmúlt évtizedben a kormány jóvoltából elég nagyvonalú volt a futballklubokkal, a focistákkal, több száz milliárd forint közpénzt kaptak.

Hozzátette, ma egy átlagos profi focista több mint hárommillió forintot keres, ez tizenötszöröse annak, amennyi egy átlagos magyar tanár fizetése.

Itt az ideje annak, hogy most a magyar profi futballvilág mutassa ki szolidaritását a pedagógusok felé. Várjuk az adományokat! – mondta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...

Hatalmas a káosz: Megbuktatták a Fidesz egyik legerősebb polgármesterét

Ács Rezső, Szekszárd Fidesz által támogatott polgármestere, leváltásának hírével került a középpontba, miután a város képviselő-testülete összeférhetetlenséget állapított meg a tevékenységével kapcsolatban. A szavazás során...