Időjárás - Fotó: regiaradio
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több megyére kiadták az elsőfokú riasztást: borús, ködös idő vár ránk, sok jóra nem számíthatunk

MA továbbra marad a szomorkás, őszi időjárás, többfelé várható eső, Országos Meteorológiai Szolgálat ráadásul a sűrű és tartós köd miatt 14 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai, országos időjárás-előrejelzése szerint erősen felhős vagy többnyire borult lesz az ég. Kezdetben sokfelé kell számítani ködre, amely napközben a legtöbb helyen feloszlik, de északon, északkeleten és a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon továbbra is korlátozottak maradhatnak a látási viszonyok.

Délelőtt csak a Dunántúlon lehet gyenge eső, délutántól viszont már az ország középső tájain kell egyre intenzívebb csapadékra számítani. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön, Alpokalján megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között valószínű. Késő estére 9-13 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

Kép forrása: OMSZ

 

Csütörtök délelőttől eleinte erősen felhős vagy borult idő várható, majd északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Este a középső országrészben és a déli határszélen lehet sok felhő.

Kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen előfordul eső, zápor, majd késő délelőttől már csak délen, keleten, illetve a középső országrészben lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, az Alpokalján, a Kisalföldön, valamint a Zemplén tágabb környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Forrás: Blikk / met.hu / OMSZ

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...