Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás: Újabb járványügyi szigorítások jönnek a héten.

A jelenlegi intézkedések nem elegendőek a járvány terjedésének megállítására – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kétnapos kormányülést tartanak a héten, ahol újabb járványügyi szigorításokról döntenek – mondta el Gulyás Gergely az Inforádiónak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem árult el arról pontos részleteket, hogy milyen szigorítások jönnek, de az azért elmondta: nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek.

A magyar halálozás a miniszter szerint jobb, mint az európai átlag – ez csak akkor igaz, ha az első és a második hullám számait együtt nézzük, a második hullámban Európa egyik legrosszabb helyzete a magyar.

Azt azonban Gulyás is biztosra veszi, hogy “jelentősen romlik” a helyzet. Mint mondta, ha veszélybe kerül az egészségügyi ellátás biztonsága, akkor a kormánynak lépnie kell.

A készülő intézkedések egyik fontos eleme a maszkviselés betartatásának tovább szigorítása lesz, azt viszont fontos intézkedésnek nevezte, hogy az iskolák nyitva maradjanak.

A sporteseményeket nem nevesítette, de egyértelműen ezekre utalt, amikor azt mondta, elfogadhatatlan, ha a maszkviselés szabályait tömegesen nem tartják be.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: