Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás: Újabb járványügyi szigorítások jönnek a héten.

A jelenlegi intézkedések nem elegendőek a járvány terjedésének megállítására – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kétnapos kormányülést tartanak a héten, ahol újabb járványügyi szigorításokról döntenek – mondta el Gulyás Gergely az Inforádiónak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem árult el arról pontos részleteket, hogy milyen szigorítások jönnek, de az azért elmondta: nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek.

A magyar halálozás a miniszter szerint jobb, mint az európai átlag – ez csak akkor igaz, ha az első és a második hullám számait együtt nézzük, a második hullámban Európa egyik legrosszabb helyzete a magyar.

Azt azonban Gulyás is biztosra veszi, hogy „jelentősen romlik” a helyzet. Mint mondta, ha veszélybe kerül az egészségügyi ellátás biztonsága, akkor a kormánynak lépnie kell.

A készülő intézkedések egyik fontos eleme a maszkviselés betartatásának tovább szigorítása lesz, azt viszont fontos intézkedésnek nevezte, hogy az iskolák nyitva maradjanak.

A sporteseményeket nem nevesítette, de egyértelműen ezekre utalt, amikor azt mondta, elfogadhatatlan, ha a maszkviselés szabályait tömegesen nem tartják be.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...