Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes és sokkoló számokat hoz a második hulláma a koronavírusnak. Csak hogy egy ábrán szemléltessük a napi esetszámokat megnézve az első hullám számaival, ekkora a baj:

A koronavírus (SaRS II. COVID-19) terjedése Magyarországon napi esetszámokra bontva – adatforrás: Johns Hopkins Egyetem, USA

Márciusban és áprilisban még dübörgött a ‘Maradj Otthon’ kampány, bezártak szinte mindent. Ehhez képest most úgy néz ki mintha nem lennének intézkedések. A napi esetszám pedig súrolja a 4 ezer új beteget naponta.

A virológusok pedig arra figyelmeztetnek, hogy olyan kevés a tesztek száma, hogy a valóság a 10-szerese lehet a fertőzésnek.

akár 800 ezer ember lehet potenciálisan fertőzött ezek alapján.

Óriási a baj. Éppen ezért az ellenzéki vezetésű parlamenti bizottság a Szociális és Népjóléti bizottság ma meghallgatásra hívta az Operatív Törzset annak érdekében, hogy tisztázni lehessen azt a helyzetet, hogy miért ilyen drámaiak a számok.

Az ülésre azonban nem ment el a Fidesz, így azt határozatképtelenség miatt nem is lehetett megtartani – erről értesültünk a szocialista Török Zsolt facebook oldaláról:

Ennyire fontos a Fideszes képviselőknek a magyar emberek élete és biztonsága.
Az Operatív Törzs eljött, az ellenzéki képviselők eljöttek a Népjóléti bizottság ülésére, de a Fidesz ide sem merte tolni a képét.
Szégyen.

Szerintünk nem a 133 legbátrabb emberről van szó. Nincsenek szavak erre a fajta gyalázatra amit meg mertek tenni a vészhelyzetben a Fidesz politikusai


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: