Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány „elfuserált politikája” miatt egyre mélyül a gazdasági válság és egyre nagyobb bajba kerülnek az emberek.

A DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján a KSH-ra hivatkozva azt mondta, hogy az idei első félévben az egy főre jutó ipari termelés nyolc százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest. Ez emberenként 143 ezer forintos csökkenést jelent – tette hozzá.

Varju László arra is kitért, hogy a januári 682 ezerről augusztusra már 918 ezerre nőtt a részmunkaidőben dolgozók száma.

Szerinte ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb azoknak a száma, akik bár nem munkanélküliek, mégis kevesebbet keresnek, mint tavaly. Ha hozzájuk számoljuk a munkanélkülieket, akkor kimondható, hogy Magyarországon foglalkoztatási válság is van – fogalmazott a politikus.

A kormány most is „luxuskiadásokra” szórja a pénzt, ahelyett, hogy azokon segítene, akik bajba kerültek – jelentette ki Varju László, aki szerint azonnal segíteni kell a munkavállalókon, a cégeken és a nyugdíjasokon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...