Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány “elfuserált politikája” miatt egyre mélyül a gazdasági válság és egyre nagyobb bajba kerülnek az emberek.

A DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján a KSH-ra hivatkozva azt mondta, hogy az idei első félévben az egy főre jutó ipari termelés nyolc százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest. Ez emberenként 143 ezer forintos csökkenést jelent – tette hozzá.

Varju László arra is kitért, hogy a januári 682 ezerről augusztusra már 918 ezerre nőtt a részmunkaidőben dolgozók száma.

Szerinte ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb azoknak a száma, akik bár nem munkanélküliek, mégis kevesebbet keresnek, mint tavaly. Ha hozzájuk számoljuk a munkanélkülieket, akkor kimondható, hogy Magyarországon foglalkoztatási válság is van – fogalmazott a politikus.

A kormány most is “luxuskiadásokra” szórja a pénzt, ahelyett, hogy azokon segítene, akik bajba kerültek – jelentette ki Varju László, aki szerint azonnal segíteni kell a munkavállalókon, a cégeken és a nyugdíjasokon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: