Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A koronavírus-járvány vasárnapi 70 halálos áldozatának listájára felkerült egy 28 éves, fiatal férfi is, akinél alapbetegséget nem tüntettek fel.

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci, közölte a Roma Sajtóközpont.

A VIII. Kerületi önkormányzati képviselő nemrég közölte az oldalán, hogy COVID-19 fertőzéssel került kórházba. Később állapota súlyosbodott, lélegeztető gépre került. A halálhírét rokonai erősítették meg az oldalnak.

1992-ben születtem, Budapesten. Oláh cigány közösségben nevelkedtem szerény körülmények között. Az egyenlőtlenségek gyermekkorom óta zavartak, így a zene világa mellett igen korán találtam magam olyan civil szervezetekben, ahol a társadalmi egyenlőtlenségek ellen harcoltak.

“Voltam piactakarító, vagy kampányos az a Hang-ban, tudom mit jelent küzdeni és dolgozni. A kerületben sok programban vettem részt jópárat irányítottam is. Nagyon meglepett, hogy a kerületben milyen tévhitek élnek a romákkal kapcsolatban ezért indítottam különböző érzékenyítő programokat. De csináltam korai kisgyermek fejlesztő házat is.

Politikával is aktívan foglalkoztam, országos és helyi kampányt indítottam a szavazatvásárlás ellen és a tisztességes kampány mellett. Alapító tagja vagyok az ország első roma televíziójának, illetve vezetek egy folklór együttest.

Jelenleg kerületi képviselő vagyok az 5-ös körzetben, a Kulturális és oktatási bizottság vezetője, valamint a roma és nemzetiségi tanácsnok tisztségét is betöltöm.

A következő 5 évben el szeretném érni, hogy csökkenjenek a társadalmi különbségek a kerületben és élhetőbb, szebb Józsefvárosunk legyen.” – olvasható Paci önéletrajzában.

 

Akik ismerték, tudták milyen ember volt Paci… Az igazság tettre kész harcosa, aki rengeteget dolgozott a kerületi romák beilleszkedésén, és élhető Józsefváros kialakításán.

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak…

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: