Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szily László a 444.hu publicistájának figyelmét egy olvasó hívta fel a cifra esetre.

A Magyar Közlöny egyik múlt heti, 232. számában egy rakás kitüntetés adományozásáról jelent meg hivatalos értesítés.

Ezeket Áder János köztársasági elnök ítélte oda a miniszterelnök javaslatára. Az igen sokszínű mezőnyben, aminek sokak mellett tagja Bogár László közgazdász, Császár Attila, a köztévé épületének felgyújtásáról  extázisban  beszámoló tévés és Csermely Péter kormánypublicista is, ott van egy gróf is, nagykárolyi Károlyi László, a családjáról elnevezett alapítvány alapítója is:

Vagyis, ha törvénytisztelő módon akarok fogalmazni, egyszerűen Károlyi László

Egy máig hatályos, 1947-ben hozott törvény ugyanis eltörölte Magyarországon a nemesi címek és előnevek használatát, a címerekével együtt.

(E poszt szerzője például emiatt nem felsőszopori Szily László néven írja alá a cikkeit. És az avatárja emiatt a saját arca, nem pedig egy kék háttér előtt két lábon álló, egyik mancsában kardot, a másikban egy fehér lilomot tartó, háromágú koronát viselő, aranyszínű oroszlán.)

A törvény világosan kimondja:

3. § (1) A jelen törvény 1. §-ában említett rangjelző címek, valamint a „vitéz” cím használata tilos.

(2) Nemesi előnévnek, nemesi címernek és jelvénynek, vagy a nemesi nemzetségi származásra utaló kifejezésnek (de genere…) használata tilos.

 Áder János köztársasági elnök, illetve a Magyar Közlöny szerencséjére büntetésre semmiképp sem kell számítaniuk, a törvény ugyanis nem rendelkezik szankciókról arra az esetre, ha megsértenék.

(A tippért örök hálánk olvasóknak, Zognak.)

Via: 444.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: