Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kedves Emberek!


Ez a bejegyzés jelenleg félmillió elérésnél, 6 ezernél több megosztásnál és több, mint ezer kommentnél jár.

Ez sajnos egyáltalán nem jó hír. Annak a jele, hogy valami olyasmit fogalmaz meg, amit nagyon sokan éreznek az országban.

Hogy az állam elengedte, magára hagyta a polgárait egy fenyegető válsághelyzetben, amikor éppen a legjobban szükség lenne a közreműködésére, jelenlétére.

Csak hogy világosan lássunk.

Ma Magyarországon a koronavírus járvány katasztrofális szakaszába kezd lépni. A végletekig kivéreztetett, és minden rá vonatkozó döntésből kihagyott egészségügy nem képes lépést tartani a növekvő esetszámmal, kórházi és intenzív ellátási igénnyel.

A lélegeztetőgépre kerülő betegek fele meghal. Európában a harmadik legmagasabb a 100.000 főre jutó halálozások száma, és ennek nem az embertelen körülmények között minden létezőt megpróbáló orvosok és ápolók az okai.

Az ok az a kormányzás, amely 10 év alatt a GDP 1%-ának megfelelő forrást vont ki az egészségügyből, a GDP-arányos költést 7,5%-ról 6,5%-ra csökkentve. Amely tétlenül nézte

végig az orvosok és ápolók menekülésszerű távozását az országból. Amely nyár eleje óta semmiféle észrevehető lépést nem tett a második hullámra való felkészülés jegyében: nincs tesztkapacitás, nincs kontaktkutatás, nincs felkészített egészségügyi személyzet, nincsenek egyértelmű és betartatott karanténszabályok.

A sörhason virító “idősebb vagyok mint Szlovákia”-feliratok országa helyett Szlovákia az, amelyik leteszteli a teljes lakosságát.

Az abszurd Belgiumban egy – 48 órán belül SMS-ben megküldött – pozitív koronavírus tesztet követően háromszor telefonálnak, hogy az érintett teljeskörű kontaktlistáját megkapják, és részletesen elmagyarázzák a karanténszabályokat. Magyarországon csak a rémtörténetek vannak a mentősök kimerült kapacitásairól, a tesztelésre órákat, fél napokat váró páciensekről, meg az Operatív Törzs nevű stand-up kabaré van.

Magyarországon érdemi zárlatintézkedés sincs. A mi halálozási adataink töredékét mutató országok sorra zárják be az üzleteket, szórakozóhelyeket, tömegrendezvényeket. Magyarországon tízezres focimeccsek vannak.

Hiába háborognak már a fideszesek is, nem lesz még csak részleges zárlat sem. Azért, mert nincs pénz.

Mert az országot kifosztották, és már tavasszal sem jutott sem forrás, sem szándék arra, hogy a bezárni kényszerülő üzletek, vállalkozások veszteségeit kompenzálják, hogy a munkájukat vesztő embereknek segítséget nyújtsanak.

Európa egyik legszűkmarkúbb gazdasági segélycsomagja volt a magyar, ha nem számoljuk a Mészáros Lőrinc zsebébe gyömöszölt milliárdokat. És mivel nincs miből kompenzálni, ezért most már korlátozások sem lesznek.

Forrás az egészségügyre, a tesztelésre, a gazdasági kompenzációra, a kontaktkutatásra nincs, csak arra, ami a kormánynak fontos.

Még az utolsó pillanatban is van 800 millió a pécsi fociakadémiára, 204 milliárd(!) az atlétikai vb-re, pár milliárd itt, pár milliárd ott Mészáros Lőrincnek (aki mára az állam után a második legnagyobb foglalkoztatóvá vált Magyarországon), templomfelújításra, 50 milliárd vadászati kiállításra, milliárdok a Várba költözés folytatására, 100 milliárd a köztévére.

Csak az emberéletekre nincs. Arra, hogy ne haljon meg naponta 50-60 ember koronavírusban, amivel a vírus, ha éves szintre vetítenénk, a harmadik leggyakoribb halálok lenne. Ez most már nem képletes: szó szerint az életünkkel fizetünk a kormányzat hobbijaiért és a mindent átszövő korrupcióért.

Ha nem Soros György-plakátokkal kell harcba szállni, mondvacsinált ellenfelekkel hadakozni, ha nem elég Rogán Antal propagandaminisztériuma, ha valóban cselekedni kell, felvenni a küzdelmet valami valóságos veszéllyel, akkor a kormány hirtelen az egyéni védekezésben hisz, és rábíz mindent az emberekre, oldják meg, ahogy tudják. Kevésbé visszafogott, ha arról van szó, hogy kit szeressünk, hány gyerekünk legyen, milyen mesekönyveket olvassunk. Akkor ott liheg a hálószoba, a gyerekszoba ajtajában, perverz bajuszát rezegteti.

Vízválasztó előtt állunk: a kormány magára hagyta az országot amikor az válságos helyzetbe került.

Nem kormányoz, nem cselekszik, némi propagandafüst fejlesztésére futja csak. Ha Magyarország ebbe is beletörődik, ha azt gondolja, hogy nekünk ez is jó, akkor az tényleg így van. Ha elfogadjuk, hogy polgártársainkat, barátainkat, szeretteinket veszítjük el mert az állam számára fontosabbak a kormányfő hobbijai meg a barátok kistafírozása, mint polgárai élete, akkor így fogunk élni.

De akkor mostantól így is fognak bánni velünk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: