Budapest - Fotó: Travel Shop. ge
Megosztom másokkal is:
  • 1K

Több mint 1 millió 500 ezer budapestit tizenkilenc kerületben közvetlenül, közvetetten pedig 3 millió embert a fővárosban és az agglomerációban – őket szolgálná Budapest legnagyobb zöld járműfejlesztése. Ez az a terv, amit a kormány meg akar akadályozni.

Megígérték rá a pénzt, de – ismét – megszegték a szavukat. Ezért a városvezetés visszatérítendő európai forrásokat szerzett. Így most már csak egyetlen darab aláírás, nem több, ennyi kellene a kormánytól a megvalósításhoz. Ám ők ezt is megtagadják.

Nem tőlünk. Hanem Budapesttől. Nem hagyjuk, hogy kicsinyes hatalmi szándékok miatt a kormány szembe menjen a budapestiek érdekeivel. Ha kell, elmegyünk a falig, ha kell, azon túl is.

Alább azok a járatok, amelyeket érintene a városvezetés zöld járműfejlesztése, a kényelmes, alacsony padlós villamosok, és a legmodernebb elektromos buszok, vagyis a vezeték nélkül is közlekedni képes új generációs trolik beszerzése.

Alacsony padlós villamosok érkeznének:
👉 Kispestre és Pestszentlőrincre az 50-es vonalon
👉 Budafokra, Újbudára, Hűvösvölgybe az 56-os villamoson
👉 Angyalföldre és Újpestre a 14-es vonalon
👉 Újpalotára a 69-es vonalon
👉 Kőbányára a 28-as vonalon
👉 Józsefvárosba és Ferencvárosba a 24-es villamoson
👉 Kispestre a 42-es villamoson
👉 Pesterzsébetre a 52-es és az 51-es villamoson
👉 Újbudára a 41-es villamoson

A trolifejlesztések nyomán új járművek nem kizárólag a régebbi, elhasznált járművek cseréjére alkalmasak, hanem új területeken is megjelentek az elektromos, új generációs trolibuszok:
👉 Kőbányai úti trolifejlesztés a 9-es busz útvonalán Kőbányára
👉 A belváros légszennyezésének csökkentése a Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Baross utca vonalon a diesel buszok trolira cserélésével
👉 Vonalfejlesztések és – hosszabbítások, közvetlen belvárosi kapcsolatok Zuglóban
👉 Zéróemissziós troli a Vizafogó lakótelep irányába a XIII. kerületben
👉 Józsefváros feltárása a Tisztviselőtelepen keresztül a belváros és a Népliget között

Egy szignó tehát, semmi más, ennyi kell a kormánytól. Ha nem képes rá, akkor napnál világosabb: saját hatalmi-gazdasági érdekeit fontosabbak neki, mint a nemzet fővárosa és a budapestiek. Márpedig mi a budapestiek érdekeit védjük és képviseljük. Ha úgy kell, akkor meg is küzdünk érte. #Budapest

 

Forrás: Karácsony Gergely közösségi oldala


Megosztom másokkal is:
  • 1K