Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez az Orbán-féle felelős tájékoztatás: 1,3 millió védőoltás duplája az egyenlő 1,4 millió védőoltással

Orbán Viktor péntek reggeli interjújából az derült ki, hogy a miniszterelnöknek vagy nagyon nem megy a matek vagy végtelenül lenéz mindenkit ebben az országban.

Ugyanis a korábbi években 1,3 millió vakcinát rendeltek az influenza elleni védőoltásból, idén rendelkezésre áll 1,4 millió, erre a miniszterelnök képes volt bejelenteni ország-világnak, hogy a kormány megduplázta a készleteket. Így néz ki az Orbán-féle felelős tájékoztatás.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy a miniszterelnök mi alapján jutott arra a következtetésre, hogy az utólag rendelt 360 ezer vakcinával már biztosan elegendő védőoltás áll majd rendelkezésre. Ezt is hasonló módon számolta ki vagy esetleg csak a hasára csapva tippelte meg?

A kormány a folyamatos hazudozással és a félretájékoztatással a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet és hamis biztonságérzetet kelt az emberekben.

Az MSZP azonban a kezdetektől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel. Egy világjárvány közepén ez lenne a minimum, amit elvárhatnánk a kormánytól, de úgy tűnik, hogy Orbánék még erre sem képesek. – áll az MSZP Országos Központ friss közleményében.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: