Hegedűs Zsuzsa - Fotó: mindengyereklakjonjol.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hegedűs Zsuzsa, Orbán főtanácsadója több tízezres luxusitalokra költötte a rászoruló gyerekeknek szánt közpénzt

Hegedűs Zsuzsa a gyerekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadóként arról híresült el, hogy egymillió forintos fizetése mellett luxusautókkal járja a szegénysort és nem sajnálja a közpénzt a reprezentációra sem.

A DK kérte, de a kormány nem adta ki a reprezentációs költségek számláit, ezért pert indítottunk a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, amit meg is nyertünk. Így szereztük meg Hegedűs Zsuzsa pénzszórásának részleteit tételesen, amiből kiderült, hogy Orbán főtanácsadója többek között drága luxusitalokra költötte a közpénzt:
– Egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért 35.990 Ft-ot fizetett az adófizetők pénzéből,
– Négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14. 990 forint volt.

Orbán szegényügyi tanácsadója tehát összesen majdnem 60 ezer forintot pezsgőzött el, ha pedig ehhez hozzáadjuk az egy üveg olasz bort, akkor már majd százezer forintra rúg az italszámla. Százezer forintból ma Magyarországon többtagú, gyermeket nevelő családok próbálnak kijönni havonta, ez az összeg három és félszerese a minimálnyugdíjnak, amiből a legszegényebb idősek próbálják fenntartani magukat, és nyolcszorosa a családi pótlék több, mint tíz éve változatlan összegének. Ebből a pénzből több, mint 360 kiló kenyeret, 57 kiló virslit, 270 kiló almát, vagy épp 775 darab túró rudit lehet vásárolni.

Ezek azok a tételek, amelyeket sok-sok magyar család nem engedhet meg magának a hónap végén, miközben Orbán szegényügyi tanácsadója drága francia luxuspezsgővel öblíti le a drága olasz vörösbort.

Sebián-Petrovszki László
a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója

Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját, melyben bemutattuk a luxusitalokat tartalmazó kiperelt számlákat is, a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük. – áll a DK közleményében.

Forrás: MTI  OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: