Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Keményen ellenőrzik a hatóságok a koronavírusteszten nyerészkedőket, rengeteg eljárás indult – Itt vannak az operatív törzs pénteki bejelentései

Mint ahogyan arról a már ma korábban beszámoltunk, 3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 71 413-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699-re emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 51 761. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Az adatok ismeretében tartotta meg meg szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs – ezúttal is Müller Cecília nélkül –, ahol Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese elmondta, hogy az ITM kezdeményezésére új országos fogyasztóvédelmi akció indult a koronavírustesztek árazásának ellenzőzésére.

A szeptember 21-én elrendelt, 19 500 forintos hatósági ár bevezetése után a szolgáltatók eltérően alakították ki az árpolitikájukat, miközben az igény is megnövekedett. A vizsgálatok során az ár alkalmazását és feltüntetését is ellenőrzik, illetve, hogy tételes tájékoztatást kapnak-e az ügyfelek.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy Budapesten még zajlik az ellenőrzés, a 19 megyében azonban már végeztek: 81 vállalkozást ellenőriztek és 20 esetben tapasztaltak valamilyen problémát. Minden negyedik cég jogsértően járt el.

Összesen 240 ellenőrzést végeztek, 29 esetben észleltek jogsértést. 100 honlapot néztek át, 14-nél találtak problémát. Illetve arról is beszámoltak, hogy 83 telefonos ellenőrzés esetében háromszor tapasztaltak hibát.

Forrás: Blikk / BalraMagyar

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: